Case din lemn

Pentru unii dintre noi acest vis incepe din adolescenta si se amplifica pe masura ce ne maturizam.

Vedeti avantajele caselor din lemn

Avantajele caselor din lemn

De ce sa ne alegi ?

Lemn tratat

Prin tratamentul adecvat aplicat lemnului pe care îl folosim la construcție, casa este protejată de potențialii dăunători: carii, ciuperci, mucegai șamd.

Construcție rapidă

Construcția propriu-zisă a caselor se realizează într-un timp mult mai scurt, față de zidăria clasică, datorită proprietăților excelente ale lemnului.

Consum energetic redus

Un alt avantaj important este consumul de energie, mai mic cu până la 50%. Izolația termică oferită de un perete pe structură de lemn este de două ori superioară unui perete de beton.

Rezistență seismică ridicată

Rezistența seismică maximă este asigurată de pregătirea corectă a lemnului, folosirea lui în cantitate suficientă și utilizarea unor componente metalice de îmbinare de foarte bună calitate.

Tipuri de case

Indiferent că ai nevoie de un loc căruia să îi spui ACASĂ sau un colț de relaxare, Fragetico va pune la dispozitie 3 tipuri de case din lemn: case moderne, case traditionale sau indragitele A-Frame.

Q&A

Casele din lemn sunt constructii usoare, putand fi asezate pe toate tipurile de fundatie folosite la constructia de case individuale, conditiile pe care le indeplineste terenul unde ele vor fi asezate definitiv. Totodata noi va recomandam realizarea unei fundatii din beton armat deasupra careia va fi construita o dala de beton, aceasta solutie oferind durabilitate maxima proiectului.

ATENTIE !!!

Daca dala din beton nu este conforma echipa noastra isi rezerva dreptul de a refuza sa incepem inceperea montajului casei pana in momentul punerii in conformitate a dalei din beton. Costurile generate de aceasta problema vor fi comunicate si facturate.

In sarcina dumneavoastra pe baza dimensiunilor comunicate de firma noastra.

Exista trei posibilitati pentru montajul casei:

  • Montaj de catre client - faceti dumneavoastra montajul produsului pe baza instructiunilor de montaj puse la dispozitie de catre noi (raspunderea pentru montaj este in sarcina dvs - nu oferim garantie pentru montaj).
  • Montaj cu asistenta - faceti dumneavoastra montajul produsului asistat de un specialist din partea noastra.
  • Montaj realizat de o echipa Fragetico Group - solicitati o echipa din partea noastra care sa realizeze montajul complet al produsului. Inainte de a monta primul perete pe fundatie, seful nostru de echipa va verifica daca sunt indeplinite toate conditiile pentru o buna derulare ale lucrarilor.

Va invitam sa vizualizati un film de montaj al unei case din lemn, montaj realizat de echipa Fragetico Group - click aici

  • Numarul de compartimentari - La aceeasi suprafata construita (exterioara) a unei case, pot exista 2,3 sau mai multe compartimentari, pretul modificandu-se corespunzator
  • Tipul de structura - varianta de structura de rezistenta (structura pe cadre, pe diafragme de beton, sau zidarie portanta) influnteaza cantitatea de materiale ce trebuiesc folosite. In plus, adancimea fundatiei (stabilita in functie de natura terenului si de inaltimea cladirii) poate creste costul final al constructiei.
  • Finisajele - Materialele folosite la finisarea locuintei influenteaza cel mai mult costul final al constructiei datorita diversitatii acestora. Un calcul estimativ inainte de inceperea propriu-zisa a acestor finisaje, va poate scuti de depasirea bugetului lucrarii.

Legea va da (inca) posibilitatea construrii cu lucratori angajati direct de dumneavoastra, indiferent daca lucrarea este pe numele unei persoane fizice sau juridice. Dezavantajele regiei proprii:

  • nu exista si nu poate exista un contract intre dumneavoastra si lucratori si, prin urmare, nu aveti pe cine sa trageti la raspundere in cazurile neplacute;
  • nu veti avea o garantie a calitatii lucrarilor;
  • nu aveti nici garantia finalizarii lucrarilor;
  • va trebui sa va ocupati direct de achizitionarea unora sau tuturor materialelor etc.

Alta posibilitate si cea mai potrivita este sa angajati o firma de constructii pentru realizarea cladirii.

Contrar prejudecatilor lemnul este un material care poseda una din cele mai bune rezistente la foc. El transmite caldura de 10 ori mai lent decat betonul si de 250 ori mai lent decat otelul si nici nu se topeste ca acesta. Lemnul nu creste riscul de incediu, el se consuma relativ lent, cu o viteza de 0,5 … 0,7 mm / minut, ceea ce presupune o scadere a sectiunii transversale de 1 cm pe fiecare fata într-un sfert de ora timp în care temperatura incendiului poate sa ajunga la 700 – 800 grade C. El arde fara sa transmita caldura elementelor invecinate si fara sa degaje fum toxic. Stabilitatea sa vine din faptul ca el nu se dilata si nici nu se rupe la caldura - cum o fac constructiile metalice, rezistenta si rigiditatea lemnului în interiorul sectiunii carbonizate raman practic neschimbate, de aici pericolul ca o constructie din lemn sa se prabuseasca este nul.

In Franta de exemplu, tara cu o legislatie foarte completa si severa, casele din lemn sunt incluse in aceeasi clasa de exigenta la foc cu casele din caramida sau alte materiale de zidarie.
Companiile de asigurari confirma ca statistic nu se constata incendii mai frecvente la casele din lemn.
S-a constatat ca in cazul unui incendiu, problemele apar la mobilier, mochete sau perdele care se aprind primele dar niciodata la pereti. La politele de asigurare pentru responsabilitatea civila la incendiu, calculul primelor de asigurare este acelasi pentru toate casele individuale nou construite, indiferent de material.
Mentionam ca sistemul promovat de noi pentru casele din lemn cu pereti stratificati include structura de rezistenta placata cu diverse materiale de inchidere, OSB (Oriented Strand Board) material ce este socotit neinflamabil.
La interior, placile din gips-carton au un coeficient de transfer termic redus si contin preponderent ipsos care are ca element constitutiv apa în proportie de 20% iar aceasta devine libera in timpul incendiului.
In cazul in care focul ajunge totusi la structura din lemn, s-a constatat ce lemnul tratat atins de flacara este bine protejat de un strat de carbon ce se formeaza la suprafata, bun izolator un timp satisfacator.
Pentru persoanele care au totusi fobia incendiului si ar dori masuri cu totul speciale de protectie, putem prin colaborarea cu firme specializate sa aplicam cele mai moderne solutii de tratare a structurii de lemn!
Desi pare paradoxal, casele din lemn pot deveni cel mai sigur sistem de constructie in raport cu incendiul!

Raspunsul este foarte clar: casele cu structura din lemn pot avea aspectul exterior si interior absolut identic cu cel al caselor executate din zidarie. Intr-un cartier de vile, chiar pentru un specialist, este imposibil de depistat care sunt casele din caramida si care cu structura din lemn! Finisajele interioare au zugraveli lavabile sau tapet, mocheta sau parchet, gresie, faianta, invelitorile sunt tigle ceramice sau din otel, tabla pe astereala etc. Peretii fiind foarte drepti si plani, la fel tavanele, nu sunt necesare remedieri la tencuiala iar lucrarile de finisaj pot fi executate chiar de clienti în regie proprie.

Daca se fac finisaje cu lambriu din lemn, se poate realiza un pronuntat caracter rustic, in cazul in care se doreste explicit acest lucru.

Durata de viata a caselor din lemn difera in functie de modul de intretinere al lemnului. Noi recomandam sa se faca un tratament al lemnului, la exterior, odata la 3-4 ani, tinand cont de faptul ca peretii exteriori sunt expusi factorilor climatici daunatori (ploaie, vant, UV etc.). Frecventa acetui tratament este data de productaorul de astfel de tratamente.

Durata de viata a caselor din lemn este de minim 100 ani. Unul din exemplele cele mai elocvente este cel din in comuna Putna (apropiere de Suceava) unde se afla cea mai veche biserica de lemn din România, Europa si dupa ultimele ipoteze chiar din lume, monument istoric de o valoare inestimabila. Ea dateaza anul 1346.

Se poate folosi orice sistem agreat in acest moment pe piata. Recomandam folosirea cu prioritate a instalatiilor centralizate de incalzire, fie cu radiatoare/convectoare, fie cu incalzire in pardoseala. Se pot folosi de asemenea si sursele termice cu foc, asa cum sunt sobele si semineele. In acest caz, recomandarea noastra este folosirea camerelor de ardere inchise sau semi-inchise pentru gradul lor sporit de securitate.

Instalatia electrica trebuie sa fie facuta de o firma autorizata. Este in sarcina dumneavoastra acest aspect. Trebuie sa va precizam ca instalatiile electrice se fac prin pereti (in aproape majoritatea cazurilor). In acest caz, recomandarea noastra este sa fie folositi conductori cu grad sporit de conductivitate si izolatie, cu armaturi suplimentare, astfel incat sa nu existe pericolul scurt-circuitelor si a supraincalzirii acestora.

Pentru invelitoarea finala a acoperisului puteti folosi orice material aflat in comert (sindrila sau carton bituminat, orice tip de tabla, orice tip de tigla). Pentru casele care vor fi acoperite cu tabla sau tigla, acoperisul va fi executat pentru a sustine greutatea mai mare a acestor materiale.

Motivele sunt numeroase:

  • Economic
  • Arhitectural
  • Izolare termica
  • Rezistenta la cutremur
  • Rezistenta la foc
  • Ecologice si sanatoase

Pentru mai multe detalii faceti click aici