CASE DIN LEMN, CASE DE VACANTA, CASUTE COMERCIANTI, CASUTE LEMN, FOISOARE, CHIOSCURI, CUSTI DE CAINE

Cauta

Du-te la cuprins

Intrebari si raspunsuri

Produse > Case din lemn > Intrebari si raspunsuri

Ce tip fundatie este necesara pentru o constructie din lemn ?

Casele din lemn sunt constructii usoare, putand fi asezate pe toate tipurile de fundatie folosite la constructia de case individuale, conditiile pe care le indeplineste terenul unde ele vor fi asezate definitiv. Totodata noi va recomandam realizarea unei fundatii din beton armat deasupra careia va fi construita o dala de beton, aceasta solutie oferind durabilitate maxima proiectului.

ATENTIE !!!
Daca dala din beton nu este conforma echipa noastra isi rezerva dreptul de a refuza sa incepem inceperea montajului casei pana in momentul punerii in conformitate a dalei din beton. Costurile generate de aceasta problema vor fi comunicate si facturate.

SUS

In sarcina cui este realizarea fundatiei ?

In sarcina dumneavoastra pe baza dimensiunilor comunicate de firma noastra.


SUS


Montajul este asigurat ?

Exista trei posibilitati pentru montajul casei:

 • Montaj de catre client - faceti dumneavoastra montajul produsului pe baza instructiunilor de montaj puse la dispozitie de catre noi (raspunderea pentru montaj este in sarcina dvs - nu oferim garantie pentru montaj).
 • Montaj cu asistenta - faceti dumneavoastra montajul produsului asistat de un specialist din partea noastra.
 • Montaj realizat de o echipa Fragetico Group - solicitati o echipa din partea noastra care sa realizeze montajul complet al produsului. Inainte de a monta primul perete pe fundatie, seful nostru de echipa va verifica daca sunt indeplinite toate conditiile pentru o buna derulare ale lucrarilor.


Va invitam sa vizualizati un film de montaj al unei case din lemn, montaj realizat de echipa Fragetico Group -
click aici

SUS

Care sunt elementele care influenteaza pretul constructiei unei case ?

 • Numarul de compartimentari - La aceeasi suprafata construita (exterioara) a unei case, pot exista 2,3 sau mai multe compartimentari, pretul modificandu-se corespunzator


 • Tipul de structura - varianta de structura de rezistenta (structura pe cadre, pe diafragme de beton, sau zidarie portanta) influnteaza cantitatea de materiale ce trebuiesc folosite. In plus, adancimea fundatiei (stabilita in functie de natura terenului si de inaltimea cladirii) poate creste costul final al constructiei.


 • Finisajele - Materialele folosite la finisarea locuintei influenteaza cel mai mult costul final al constructiei datorita diversitatii acestora. Un calcul estimativ inainte de inceperea propriu-zisa a acestor finisaje, va poate scuti de depasirea bugetului lucrarii.


SUS

Firma specializata sau regie proprie ?

Legea va da (inca) posibilitatea construrii cu lucratori angajati direct de dumneavoastra, indiferent daca lucrarea este pe numele unei persoane fizice sau juridice.
Dezavantajele regiei proprii:

 • nu exista si nu poate exista un contract intre dumneavoastra si lucratori si, prin urmare, nu aveti pe cine sa trageti la raspundere in cazurile neplacute;
 • nu veti avea o garantie a calitatii lucrarilor;
 • nu aveti nici garantia finalizarii lucrarilor;
 • va trebui sa va ocupati direct de achizitionarea unora sau tuturor materialelor etc.


Alta posibilitate si cea mai potrivita este sa angajati o firma de constructii pentru realizarea cladirii.

NU EZITATI, CONTACTATI-NE !!!!!

SUS

Focul, pericol iminent pentru casele din lemn ?

Contrar prejudecatilor lemnul este un material care poseda una din cele mai bune rezistente la foc. El transmite caldura de 10 ori mai lent decat betonul si de 250 ori mai lent decat otelul si nici nu se topeste ca acesta. Lemnul nu creste riscul de incediu, el se consuma relativ lent, cu o viteza de 0,5 … 0,7 mm / minut, ceea ce presupune o scadere a sectiunii transversale de 1 cm pe fiecare fata într-un sfert de ora timp în care temperatura incendiului poate sa ajunga la 700 – 800 grade C. El arde fara sa transmita caldura elementelor invecinate si fara sa degaje fum toxic. Stabilitatea sa vine din faptul ca el nu se dilata si nici nu se rupe la caldura - cum o fac constructiile metalice, rezistenta si rigiditatea lemnului în interiorul sectiunii carbonizate raman practic neschimbate, de aici pericolul ca o constructie din lemn sa se prabuseasca este nul.

I
n Franta de exemplu, tara cu o legislatie foarte completa si severa, casele din lemn sunt incluse in aceeasi clasa de exigenta la foc cu casele din caramida sau alte materiale de zidarie.
Companiile de asigurari confirma ca statistic nu se constata incendii mai frecvente la casele din lemn.
S-a constatat ca in cazul unui incendiu, problemele apar la mobilier, mochete sau perdele care se aprind primele dar niciodata la pereti. La politele de asigurare pentru responsabilitatea civila la incendiu, calculul primelor de asigurare este acelasi pentru toate casele individuale nou construite, indiferent de material.
Men
tionam ca sistemul promovat de noi pentru casele din lemn cu pereti stratificati include structura de rezistenta placata cu diverse materiale de inchidere, OSB (Oriented Strand Board) material ce este socotit neinflamabil.
L
a interior, placile din gips-carton au un coeficient de transfer termic redus si contin preponderent ipsos care are ca element constitutiv apa în proportie de 20% iar aceasta devine libera in timpul incendiului.
I
n cazul in care focul ajunge totusi la structura din lemn, s-a constatat ce lemnul tratat atins de flacara este bine protejat de un strat de carbon ce se formeaza la suprafata, bun izolator un timp satisfacator.
Pentru persoanele care au totu
si fobia incendiului si ar dori masuri cu totul speciale de protectie, putem prin colaborarea cu firme specializate sa aplicam cele mai moderne solutii de tratare a structurii de lemn!
De
si pare paradoxal, casele din lemn pot deveni cel mai sigur sistem de constructie in raport cu incendiul!

SUS

Toate casele din lemn au aspect rustic, de case de vacanta ?

Raspunsul este foarte clar: casele cu structura din lemn pot avea aspectul exterior si interior absolut identic cu cel al caselor executate din zidarie.
Intr-un cartier de vile, chiar pentru un specialist, este imposibil de depistat care sunt casele din caramida si care cu structura din lemn! Finisajele interioare au zugraveli lavabile sau tapet, mocheta sau parchet, gresie, faianta, invelitorile sunt tigle ceramice sau din otel, tabla pe astereala etc.
Peretii fiind foarte drepti si plani, la fel tavanele, nu sunt necesare remedieri la tencuiala iar lucrarile de finisaj pot fi executate chiar de clienti în regie proprie.
Daca se fac finisaje cu lambriu din lemn, se poate realiza un pronuntat caracter rustic, in cazul in care se doreste explicit acest lucru.SUS

Care este durata de viata a unei case din lemn ?

Durata de viata a caselor din lemn difera in functie de modul de intretinere al lemnului. Noi recomandam sa se faca un tratament al lemnului, la exterior, odata la 3-4 ani, tinand cont de faptul ca peretii exteriori sunt expusi factorilor climatici daunatori (ploaie, vant, UV etc.). Frecventa acetui tratament este data de productaorul de astfel de tratamente.
Durata de viata a caselor din lemn este de minim 100 ani. Unul din exemplele cele mai elocvente este cel din in comuna Putna (apropiere de Suceava) unde se afla cea mai veche biserica de lemn din România, Europa si dupa ultimele ipoteze chiar din lume, monument istoric de o valoare inestimabila. Ea dateaza anul 1346.

SUS

Ce fel de sistem de incalzire poate fi folosit ?

Se poate folosi orice sistem agreat in acest moment pe piata. Recomandam folosirea cu prioritate a instalatiilor centralizate de incalzire, fie cu radiatoare/convectoare, fie cu incalzire in pardoseala. Se pot folosi de asemenea si sursele termice cu foc, asa cum sunt sobele si semineele. In acest caz, recomandarea noastra este folosirea camerelor de ardere inchise sau semi-inchise pentru gradul lor sporit de securitate.

SUS

Cum se monteaza instalatia electrica ?

Instalatia electrica trebuie sa fie facuta de o firma autorizata. Este in sarcina dumneavoastra acest aspect. Trebuie sa va precizam ca instalatiile electrice se fac prin pereti (in aproape majoritatea cazurilor). In acest caz, recomandarea noastra este sa fie folositi conductori cu grad sporit de conductivitate si izolatie, cu armaturi suplimentare, astfel incat sa nu existe pericolul scurt-circuitelor si a supraincalzirii acestora.

SUS

Ce tip de invelitoare se poate utiliza pentru acoperis ?

Pentru invelitoarea finala a acoperisului puteti folosi orice material aflat in comert (sindrila sau carton bituminat, orice tip de tabla, orice tip de tigla). Pentru casele care vor fi acoperite cu tabla sau tigla, acoperisul va fi executat pentru a sustine greutatea mai mare a acestor materiale.

SUS

De ce sa cumpar o casa din lemn ?

Motivele sunt numeroase:

 • Economic
 • Arhitectural
 • Izolare termica
 • Rezistenta la cutremur
 • Rezistenta la foc
 • Ecologice si sanatoase

Pentru mai multe detalii faceti click aici

SUS


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal