CASE DIN LEMN, CASE DE VACANTA, CASUTE COMERCIANTI, CASUTE LEMN, FOISOARE, CHIOSCURI, CUSTI DE CAINE

Cauta

Du-te la cuprins

Proiect si autorizare

Produse > Case din lemn > Etape de parcurs

<<< Sectiunea Case din lemn

Odata ce schitele sunt realizate sau casa din lemn este aleasa, trebuie sa obtineti proiectul detaliat, care va fi realizat de catre un arhitect impreuna cu o echipa de ingineri constructori.
Daca arhitectul elaboreaza proiectul dumneavoastra, el depune si dosarul tinand cont de cerintele dvs si cele legale si vine si cu eventuale modificari pana la aprobare acestuia.

De ce este necesar ca un profesionist sa realizeze proiectul dumneavoastra pentru o casa din lemn?

  • Necesitatea unui proiect complet si complex este evidenta, mai ales cand gradul de complexitate al locuintei este ridicat si casa din lemn va fi utilizata zilnic pentru multi ani.
  • Desfasurarea proiectului este o parte importantă în sirul de etape in construirea unei case din lemn. Un proiect bine făcut, va ajuta sa evitati o mulțime de probleme în viitor.

De exemplu, un specialist proiecteaza o scara tinand cont de mobilierul pe care il veti pune in locul unde va fi amplasata o fereastra in asa fel incat nu va fi necesar sa va aplecati pentru a privi afara.

  • Partea de calcul de rezistenta pentru o casa din lemn este importanta pentru a trece cu succes de solicitarile la care va fi supusa casa dumneavoastra de-a lungul anilor (zapada, vant, cutremure).
  • Un profesionist poate avea sugestii in ceea ce priveste amplasarea ferestrelor astfel incat lumina soarelui sa intre in camerele casei, diminuand astfel bugetul afectat de consumul de energie.

Exista, de asemeni, multe alte motive pentru care credem ca un profesionist ar trebui sa se ocupe de aceasta etapa pentru o buna functionalitate a viitoarei dumneavoastra case din lemn.

In acest sens, societatea noastra colaboreaza cu doua cabinete de arhitectura si un cabinet de ingineri specializati in proiectare si calcule de rezistenta pentru case din lemn.

Inevitabila Autorizatie de constructie

Aceasta nu este nici dupa, nici in timpul constructiei pentru a asigura conformitatea cu normele proiectului de constructie, legile si reglementarile in vigoare.
Autorizatia de constructie este un document oficial care permite contructia sau renovarea unei cladiri folosite ca locuinta, industriala sau alt tip. Constructiile noi trebuie sa aiba autorizatie de constructie, exceptie facand cele care nu au fundatie.
Administratia trebuie să răspundă cererii pentru autorizație într-o perioada specificata, de la una la trei luni. Daca raspunsul se incadreaza in aceasta perioada, cererea este considerata ca si aprobata.

Dosarul pentru Autorizatia de constructie trebuie sa contina urmatoarele elemente:
- cerere tip
- certificat de urbanism in termenul de valabilitate
- dovada detinerii terenului pe care se amplaseaza constructia (titlul de proprietate, contract de vinzare-cumparare, contract de concesiune, certificat de mostenire, etc)
- toate avizele cerute prin certificatul de urbanism
- documentatia de autorizatie de construire, in doua exemplare semnate de arhitect si de inginerul constructor iar pentru oras -atestator proiect (memoriu tehnic, plan de incadrare in zona, plan de situatie planurile tuturor nivelelor, plan fundatii, plan invelitoare, toate fatadele, sectiune, detalii specifice pentru casa din lemn)
- dovada achitarii taxei pentru autorizatie

Comunele elibereaza autorizatie pe baza de proiect numai pentru locuinte si anexe gospodaresti ale acestora.
Orasele si municipiile, elibereaza autorizatii pentru orice fel de constructii cu exceptia investitiilor aprobate de Guvern.


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal