TERMENE DE GARANTIE S.C. FRAGETICO GROUP SRL, fabricant de produse finite din lemn (numit in continuare “Fabricant”), acorda garantie in baza Legii 449/2003, produsului (produselor) mai sus mentionate, in conditiile respectãrii instructiunilor de întretinere si folosire (mai jos prezentate) astfel:

  • an pt. toate constructiile din lemn cu grosimea peretilor intre 12 mm, 20 mm si 2mm ca si pt. toate produsele din gama « Produse din lemn pentru gradina »
  • ani pentru toate constructiile din lemn cu grosimea peretilor de 40 mm si 60 mm
  • ani pentru toate constructiile din lemn din gama « Case de vacanta si de locuit din lemn »

Garantia este valabila contra tuturor viciilor de fabricatie si de material. Certificam ca toate piesele din lemn, componente ale produsului achizitionat de dvs., au fost uzinate astfel incat sa fie compatibile si sa poatã fi asamblate conform destinatiei lor. Se garanteazã de asemenea ca materialul utilizat este conform definitiilor mentionate in conditiile de garantie. Perioada de garantie se aplica începând de la data cumpãrãrii, data trecuta pe factura fiscala. In situatia in care unui produs i se înlocuiesc doar anumite repere (ex.: o scândura, o balama, o cornisa, o usa etc.), dar produsul ca atare nu este înlocuit, nu se prelungeste perioada de garantie. Numai produsul înlocuit beneficiazã de aceeasi garantie ca si un produs nou. Garantiile pentru celelalte componente (mai putin lemnul) sunt conforme cu garantiile furnizate de cei care le-au fabricat. Odatã garantia expirata, orice interventie pentru a repune in conformitate produsul, va necesita o comanda din partea cumparatorului si va fi fãcuta pe cheltuiala acestuia. In timpul perioadei de garantie, Cumparatorul nu are dreptul de a interveni din punct de vedere constructiv asupra produsului. Orice interventie neautorizata de cãtre Fragetico Group duce la anularea garantiei.

MATERIAL UTILIZAT Materialul din care se fabrica produsele noastre este lemnul de rãsinoase (molid, brad, pin) de provenienta Romania. Lemnul este achizitionat uscat artificial (in uscãtoare controlate de computer) gradul de umiditate fiind de 16 +/- 2% pentru a garanta o calitate uniforma. Lemnul utilizat la fabricarea produselor noastre este in întregime natural si nu a fost supus niciunui tratament daca nu este altfel specificat pe comanda-contract. Lemnul este un material natural ce prezintã anomalii tolerabile cum ar fi : noduri si grupe de noduri, fante (fisuri), noduri fisurate, pungi de rasina, coloratii si torsiuni. Asta implica faptul ca nodurile cazatoare al cãror diametru nu depaseste 3 cm, fisurile in noduri, fisurile din uscare, fantele drepte, scurgerile de rasina si torsiunile sunt acceptabile daca asamblarea ramane posibila. Anomaliile de rindeluire si urmele lãsate de scoarta (coaja) pe spatele scândurilor pt. astereala sunt tolerabile fara limita, cu conditia sa fie întotdeauna posibil sa fie montate cu fata curata vizibila spre interiorul constructiei. Lemnul utilizat variazã in functie de conditiile higrometrice : el se retracta in perioadele cu timp uscat, ceea ce poate antrena spatii intre scânduri, si se umfla in timpul perioadelor cu climat umed. Aceste fenomene sunt temporare, caci lemnul isi reia întotdeauna forma sa originala. Aceste variatii higrometrice sunt luate in calcul in Instructiunile de montaj, ca si la reglajele pe care trebuie regulat sa le facã clientul. Astfel, înainte de a monta constructia dvs. din lemn, NU stocati elementele componente ale produsului intr-un spatiu încãlzit.

RECOMANDARI DE UTILIZARE SI INTRETINERE

• Este recomandat sa turnati o placa de beton pe care sa se aseze (monteze) casuta din lemn. Aceasta placa de beton trebuie sa fie la minim 50 mm deasupra solului, in situatia in care acesta este plat si la minim 100 mm pentru un sol in panta.

• Pentru casele din lemn fundatia si placa din beton este obligatorie. Acordati o atentie deosebita planeitãtii plãcii din beton pentru o casa de locuit! Va este interzis sa începeti montajul casei pana in momentul in care placa este conforma. In situatia in care montajul se face pe o placa neconforma, Fragetico Group nu este responsabil pentru eventualele probleme ce le veti întâmpina in timpul sau dupã montajul casei si garantia este anulata. Va semnalam ca trebuie sa izolati aceasta placa contra umiditãtii. In acest scop se recomanda utilizarea unei folii hidroizolante care sa împiedice lemnul sa atingã placa din beton.

• Trebuie sa stocati coletele dvs. de asa maniera ca sa nu distrugeti continutul lor.

• Verificati imediat dupã ce ati deschis coletul ca nu lipseste nici o piesa si ca ele sunt intacte.

• De preferinta, dezambalati componentele constructiei din lemn cu doua zile înainte de a face montajul astfel incat sa i se permitã lemnului sa se adapteze la gradul de umiditate din aerul ambiant. Montajul casutei va trebui fãcut urmãrind cu atentie instructiunile de montaj furnizate de fabricant (acolo unde este cazul).

• Rulourile de carton bitumat sau tesatura bituminoasa (daca sunt incluse in livrare) pentru anumite constructii din lemn sunt prevãzute numai ca învelitoare temporara si sunt in afara garantiei. O învelitoare mult mai adecvata (tip sindrila bitumata, tabla, tigla etc.) trebuie obligatoriu montata in termen de maxim 6 (sase) luni de la montaj. Tineti cont de instructiunile de montaj ale fabricantului când faceti montajul învelitorii adecvate. Daca nu este nicio învelitoare de acoperis inclusa in livrare, acoperisul trebuie protejat imediat dupã ce ati fãcut montajul si o învelitoare adecvata va trebui montata fara întârziere, in cel mult 24 de ore.

• Clientul trebuie sa fixeze constructia din lemn de fundatie de maniera de a evita stricãciunile care pot surveni din cauza vântului puternic (poate fi realizat, de exemplu, prin conexspanduri)

• Un tratament de protectie la intemperii ce consta intr-un strat de impregnare si doua straturi de vopsea pentru lemn trebuie aplicat pe constructia din lemn imediat dupã montaj. Acest tratament trebuie aplicat tinând cont de instructiunile fabricantului de astfel de produse. Trebuie mentionat ca la un interval de timp tratamentul trebuie repetat. In acest sens va rugam sa consultati si sa respectati recomandãrile fabricantului produsului de protectie in chestiune. Usile si ferestrele trebuie tratate pe ambele fete. Va semnalam, ca cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci când constructia este tratata (vopsita) pe vreme uscata si la o temperatura de minim +5 grade Celsius. Lipsa aplicãrii acestui tratament duce la anularea garantiei.

• Tratamentul de protectie împotriva intemperiilor nu va proteja in niciun caz de umiditate care poate pãtrunde prin colturi, noduri, fante si jonctiuni. Interiorul constructiei trebuie de asemenea tratat cu un produs de protectie contra albãstrelii si acest tratament trebuie repetat conform instructiunilor fabricantului produsului de protectie in chestiune.

• Operatiile de întretinere trebuie sa fie repetate regulat. O buna ventilatie pentru a evita ca umiditatea sa fie constanta sunt conditii importante pentru lemn. Pentru a reduce gradul de umiditate va recomandam sa instalati grilaje de aerisire pentru a ventila constructia dvs. din lemn.

• Clientul este singurul responsabil de materialele depozitate in casute. In nici un caz fabricantul nu va putea fi responsabil de materialele sau obiectele depozitate in interiorul constructiei.

• Nu uitati ca o data pe an trebuie sa ungeti cu ulei broasca si balamalele. Eventualele reglaje de usi si ferestre nu fac obiectul garantiei.

• Controlati regulat daca învelitoarea acoperisului este bine fixata.


PROCEDURA DE SOLICITARE A GARANTIEI

In situatia in care produsul (produsele) prezintã neconformitati calitative sau cantitative, clientul trebuie sa se adreseze in scris fabricantului procedând astfel:

• Notati numãrul de serie al produsului ca si piesele defecte sau lipsa! Veti gãsi aceasta serie de produs pe cele doua etichete situate de o parte si de alta a coletului si de asemenea pe prima pagina a Instructiunilor de montaj. Daca produsul nu este însotit de instructiuni de montaj trebuie sa trimiteti o simpla lista cu piesele defecte sau care lipsesc prin email sau fax la Fragetico Group. Descrieti toate neconformitãtile in detaliu si adãugati obligatoriu, fotografii ale defectelor constatate, numãrul de serie al produsului, o copie a facturii de achizitie a produsului si o copie a prezentului certificat.

• Va informam ca orice solicitare incompleta nu va fi luata in considerare si ca ea va fi returnata pentru a fi completata. Piesele defecte vor trebui tinute la dispozitia fabricantului pentru o eventuala inspectie din partea fabricantului.

• Daca reclamatia cantitativa este fondata, fabricantul va trimite piesele lipsa direct la client. Cheltuielile de transport sunt in sarcina fabricant. Va rugam sa verificati bine, ce si cate elemente lipsesc înainte de a trimite reclamatia cantitativa, pentru ca nu se face decât o singura livrare, orice alta reclamatie ulterioara fiind exclusa.

• Daca reclamatia calitativa este fondata, fabricantul va propune in 6 zile lucrãtoare o solutie pentru remedierea neconformitãtilor constatate.

• Fabricantul isi rezerva dreptul de decizie asupra reclamatiei. Daca se considera necesar, un reprezentant al fabricantului se va deplasa la locul montajului pentru a face constatãrile necesare. Daca se dovedeste ca reclamatia nu a fost fondata, clientul va plãti toate cheltuielile legate de reclamatie.

• In caz de vicii ascunse si recunoscute de fabricant , garantia consta la înlocuirea produsului sau elementelor defecte in maxim 30 zile de la data primirii reclamatiei detaliate.

• In situatia înlocuirii unor elemente defecte sau elemente lipsa, perioada de garantie pentru constructia din lemn este aceeasi cu cea a produsului initial, adicã se calculeazã începând de la data achizitionãrii acestuia. Piesele defecte trebuie întotdeauna pãstrate in starea initiala.

• In situatia înlocuirii completa a produsului, termenul de garantie va fi calculat de la data livrãrii noului produs.

• Reclamatiile privind o comanda de marfa nu dau dreptul CUMPARATORULUI sa refuze comenzile urmãtoare sau sa nu-si îndeplineascã obligatiile stabilite prin contract sau comanda, fiecare comanda fiind considerata drept o vânzare independenta.


INAPLICABILITATEA GARANTIEI

• Garantia nu se aplica defectelor rezultate din transport inadecvat, din depozitare improprie la client, din montaj inadecvat fãcut de client, din utilizarea inadecvata a produsului, de întretinere defectuoasa cat si din lipsa sau insuficienta aplicare a tratamentului protector contra intemperiilor.

• Eventualele furturi intre momentul descãrcãrii camionului si sfârsitul montajului. • Imbatranirea naturala si/sau uzura normala a produsului.

• Piesele care au fost asamblate sau reparate de o maniera neconforma, nerespectând instructiunile de montaj.

• Nerespectarea de cãtre cumpãrãtor a tuturor conditiilor de utilizare, întretinere si garantie sau/si constatarea de cãtre specialistii firmei a faptului ca defectul reclamat se datoreazã vinei cumpãrãtorului.

• Piesele care au fost deteriorate dupã cumpãrare.

• Elementul defect care a fost montat când de fapt el ar fi trebuit schimbat.

• Demontarea, reconstructia sau orice alte modificãri aduse produsului.

• Lucrãri de extindere sau lucrãri suplimentare asupra produsului.

• Termite sau alte insecte daunatoare lemnului.

• Neprezentarea in momentul solicitãrii interventiei in garantie a facturii de cumpãrare a produsului însotitã de prezentul certificat.

• Încredintarea produsului spre a fi reparat altor persoane / firme producãtoare.

• Produsele cumpãrate de client de la alti furnizori.

• Schimbarea culorii produsului din cauza soarelui sau a unei alte surse de cãldura sau apa.

• Vopsirea si/sau tratarea produsului de cãtre cumpãrãtor.

• Gãurirea, lipirea pe produs a altor repere sau materiale.

• Ruperea sau zgârierea ca urmare a lovirii/manipulãrii defectuoase de cãtre cumpãrãtor.

• Defecte apãrute ca urmare a umiditãtii, curatarii cu produse de curatare neadecvate, conditiilor improprii de utilizare a produselor, altele decât cele pentru care produsul a fost proiectat si fabricat.

• Forta majora este considerat orice eveniment imprevizibil si inevitabil, (inundatii, catastrofe naturale, accidente, acte de violenta sau orice alt eveniment comparabil) independent de vointa partilor nu este acoperit de garantie.

DISPOZITII FINALE Nu vor fi in sarcina fabricantului cheltuielile/despãgubirile directe sau indirecte cauzate de un produs defect sau de o parte defecta a produsului. Nu vor fi in sarcina fabricantului sub nicio forma costul mâinii de lucru, cheltuielile de transport (exceptie fãcând costul de transport legat de livrarea pieselor lipsa si/sau defecte sau a unui produs nou de înlocuire), cheltuielile de întârziere, costul de înlocuire a tratamentului de protectie exterioara si/sau interioara sau orice alt cost legat de înlocuirea, schimbarea sau reinstalarea unui produs defect sau parti neconforme ale produsului.