MODALITATI DE LIVRARE SI DESCARCARE Livrarea se intelege cel mult la limita proprietatii, la adresa mentionata pe devizul dvs. ca adresa de livrare (daca este diferita de cea de facturare), sau inscrisa in fisa dvs. de client in momentul comenzii, sub rezerva accesibilitatii pe drum public, daca este posibil (dupa parerea si pe raspunderea celui care livreaza), in fata casei dvs., langa blocul dvs. sau in locul in care doriti.

Descarcarea trebuie efectuata in prezenta destinatarului in afara cazului in care exista o intelegere contrara. Aceasta inseamna ca prezenta clientului este obligatorie. El trebuie sa-si ia toate masurile pentru a putea permite descarcarea marfii sale in conditii bune.

Termenele de livrare indicate se inteleg fara week-end-uri si zile de sarbatoare. In situatia in care se solicita livrarea in zile de week-end sau sarbatori legale, sub rezerva disponibilitatii de a asigura mijlocul de transport adecvat, se vor percepe costuri suplimentare. In ziua livrarii, va trebui sa semnati un bon de livrare (Aviz de expeditie) care sa ateste primirea unei marfi conforme. In caz de reclamatie, vedeti articolul "Conformitatea Marfii" pentru a cunoaste procedura de urmat.

Livrarile se fac prin firme de transport agreate si mandate de Fragetico Group, daca transportul este asigurat de Fragetico Group. In functie de volumul si greutatea produselor comandate livrarile se pot face prin:

  • Curier rapid
  • Camioneta tip "Papuc"
  • Camion cu sarcina utila de 1,5 tone
  • Camion cu sarcina utila de 3,2 tone
  • Camion cu sarcina utila de 20 tone

Cazul articolelor foarte voluminoase : Anumite articole foarte voluminoase (de tipul case de locuit, case de vacanta, garaje…) pot fi livrate numai cu mijloace logistice specifice (camioane mari). Locul livrarii trebuie sa fie accesibil unui camion de 13,40 x 2,50 x 4m inaltime. Acesta trebuie sa poata :

- aiba acces si sa manevreze usor la locul livrarii .

- sa descarce prin lateral (latimea maxima a zonei de livrare : 5 m)

- trebuie tinut cont si de lungimea pachetului.

- sa plece in fata sau in spate si sa poata face o jumatate de tur fara dificultate imediat ce livrarea este efectuata.


Daca configurarea reala a locului de livrare impiedica livrarea articolului sau articolelor, transportatorul isi rezerva dreptul de a anula livrarea si de a proceda la rambursarea costului de livrarea si de intoarcere.

COST DE LIVRARE Livrarea la adresa inscrisa pe comanda nu este inclusa in pretul de vanzare a articolelor noastre, in afara cazului in care exista o mentiune contrara. Transportul si livrarea vor face obiectul unei linii de detaliu pe deviz si pe factura.

Data de livrare va fi fixata in momentul semnarii comenzii. Ora sau intervalul orar vor fi stabilite de comun acord, printr-un apel telefonic din partea responsabilului comercial. Daca ora si ziua livrarii (sau intervalul orar) sunt fixate, revine clientului responsabilitatea sa semnaleze cat mai repede posibil daca nu poate fi prezent dupa cum s-a convenit, prevenindu-l pe cel care a dat comanda de transport, adica responsabilul comercial al Fragetico Group. (Numele responsabilului comercial este trecut pe comanda). Daca transportatorul accepta sa amane data si ora, nu se va percepe nicio taxa suplimentara. Daca transportatorul refuza din cauza unui termen insuficient care nu-i permite sa reorganizeze livrarile, sau daca clientul absenteaza fara a fi prevenit in prealabil sau fara sa lase un mandat scris unei persoane desemnate sa receptioneze marfa legitimabil cu o carte de identitate valabila, pentru mandatar si mandant, taxe suplimentare de intoarcere si de livrare noua vor putea fi solicitate.

CONFORMITATEA MARFII Produsul a fost livrat de catre un transportator mandatat de catre vanzator. Trebuie sa controlati atent coletul dvs si sa verificati continutul in prezenta celui care livreaza inainte de a semna bonul de livrare (avizul de expeditie). Daca produsele livrate au suferit avarii in timpul transportului si sunt stricate sau nu sunt conforme specificatiilor indicate in comanda dvs. (greseala de produs), trebuie sa refuzati coletul scriind citet motivul refuzului dvs pe avizul de expeditie. Pachetul ne va fi returnat si vi se va livra din nou fara costuri suplimentare. Daca lipsesc cantitati, completati avizul de expeditie scriind citet lipsurile in maniera precisa si detaliata. Va vom expedia piesele lipsa gratuit. In lipsa unor mentiuni precise pe avizul de expeditie, marfa va fi considerata ca fiind livrata conforma si nicio reclamatie ulterioara nu se va putea face.